Η εορτή του προστάτη των Ιησουιτών συνοδεύτηκε με την αποκατάσταση της Παναγίας του Καρμήλου | Cyclades24

https://cyclades24.gr/2021/08/eorti-tou-prostati-isoioton-aggelopouloy/

Του Γιώργου Σολάρη

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου το Τάγμα των Ιησουιτών Μοναχών εόρτασε τον Προστάτη τους Άγιο Ιγνάτιο Λογιόλα, παρουσία του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα και του Δημοτικού συμβούλου Δομένικου Σαγγινέτου.

Στη Σύρο, στο προαύλιο της Μονής των Πατέρων Ιησουιτών στα Τάλαντα, στις 7.30 το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους: Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π.Σεβαστιανό Ροσσολάτο, από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου, μαζί με τους «ακάματους χρόνια τώρα» Σεβαστούς Ιησουίτες,  Πατέρες Σεβαστιανό Φρέρη και Τάκη Δαλέζιο, ένα Γάλλο Ιησουίτη και τον Πατέρα Νίκο.

Κοντά τους ήταν Μοναχές, απο το Τάγμα των Αδελφών του Ελέους,  καθώς και ο ακούραστος Τζο Ακεψιμάς, που διήθυνε τη χορωδία της Ευαγγελιστρίας μαζί με το μαέστρο της Γιάννη Ρηγούτσο στο αρμόνιο και το κ. Σέργιο στο φλάουτο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε βράβευση των αδελφών Αγγελοπούλου, Μαρίζας και Κατερίνας οι οποίες ανέλαβαν αφιλοκερδώς και αποκατέστησαν τις μαρμαρογραφίες στο Ναό, συνδυάζοντας την γνώση τους και τέχνη της ζωγραφικής του Μαρμάρου, αναδεικνύοντας την ομορφιά Ιερού ναού της Παναγίας του Καρμήλου στην Άνω Σύρο. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Σεβασμιώτατος της ευχαρίστησε προσφέροντας ένα αναμνηστικό για την τόσο σημαντική παρέμβαση τους.

Το Cyclades24.gr βρέθηκε στην τελετή και σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το υπέροχο βίντεο με την ιστορία του Ναού της Παναγιάς του Καρμήλου και ύστερα απο τις εργασίες αποκατάστασης.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Μάρκος Τράκας.